Web Yazılım Geliştirme
Web yazılım geliştirme, birçok ayrıntıya dikkat edilmesi ve kullanıcıların deneyimleri ve davranışları hakkında geniş bilgi gerektiren uzmanlık alanıdır. Web yazılım geliştirme, uzak sunucularda bulunan ve İnternet üzerinden kullanıcının cihazına teslim edilen uygulama programlarının oluşturulmasıdır.
Web Yazılım Geliştirme Nedir?
Bir web yazılım uygulamasının indirilmesine gerek yoktur. Bir ağ üzerinden kolayca erişilebilir. Son kullanıcı bir web uygulamasına Google Chrome, Safari veya Mozilla Firefox gibi bir web tarayıcısı üzerinden erişebilir. Web uygulamalarının çoğu JavaScript, CSS ve HTML5’te yazılabilir. Web yazılım geliştirme, bir web uygulaması oluşturma işlemidir. Bir istemci-sunucu uygulaması (veya web uygulaması), ana kısmı uzak bir sunucuda bulunan ve kullanıcı arabirimi (UI) tarayıcıda web sayfaları olarak görüntülenen uygulamadır.
Web Yazılım Geliştirmenin Avantajları
İnternete bağlı bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefondan web uygulamasıyla dünyanın herhangi bir yerinde çalışabilirsiniz. Web uygulamaları tüm platformlarda çalışır ve Android ve iOS için ayrı ayrı uygulama geliştirme ihtiyacını ortadan kaldırır. Yerel uygulamaların belirli bir işletim sistemine ihtiyacı varsa, herhangi bir işletim sistemi (Windows, MAC, Linux) ve herhangi bir tarayıcı (Internet Explorer, Opera, FireFox, Google Chrome) bir web uygulamasıyla çalışmaya uygundur.
Web sistemi, merkezi olarak korunabilen ve yapılandırılabilen tek bir giriş noktasına sahiptir. Bir web uygulaması, kodu yeniden yazmadan veya mimariyi değiştirmeden, genellikle yalnızca donanım kaynaklarıyla daha fazla veri işlemenize olanak tanır. Kullanıcı verileri, barındırma sağlayıcılarının sorumlu olduğu ”bulut” da saklanır ve bilgisayarın sabit diski hasar görürse kaybolmaya karşı korunur.
Web Yazılım Geliştirme Döngüsü
İşletme gereksinimlerinin ve piyasa koşullarının analizi yapılır. Dijital bir ürünün hedef kitlesini bulmak, işlevselliğini anlamak ve rakipleri kontrol etmek gerekir. Bir web uygulamasının geliştirilmesi için gereksinimler belgelenmelidir. Prototipleme yapılır. Prototipleme, dijital bir ürünün tüm mantığını düşünmenizi ve görselleştirmenizi sağlayan önemli bir adımdır. Arayüz tasarımı geliştirilir.
Arayüz tasarımı web uygulamasının işlevselliğini tam ve rahat bir şekilde karşılayan grafik çözümleri çizmeyi içerir. Arayüz tasarımı farklı cihazlarda kullanım için uyarlanır. Programın sunucu ve istemci bölümleri programlanır. Web yazılım geliştirme sürecinde ve son sürüm aşamasında test edilir. Herhangi bir web uygulaması geliştirme süreci için gereken en yaygın testler Kalite Güvencesi ve Hata Testi, Çoklu Tarayıcı Uyumluluğu, Uygulama Güvenliği, Performans, Yük ve Gerilme Testi ve Kullanılabilirlik testleridir.
Kullanılan Teknolojiler
Web Uygulamaları oluşturmak için iki ana kodlama, komut dosyası yazma ve programlama kategorisi vardır. İstemci Tarafı Kodlama, tarayıcılar tarafından yürütülen veya yorumlanan kod türüdür. İstemci Tarafı Komut Dizileri genellikle bir siteyi ziyaret eden herhangi bir kişi tarafından görüntülenebilir. Görünüm menüsünden kaynak kodunu görüntülemek için ”Kaynağı Görüntüle” yi tıklayın. İstemci Tarafı Kodlama teknolojileri HTML, CSS, JavaScript, Ajax ve jQuery’dir.
Sunucu Tarafı Kodlama, web sunucusu tarafından yürütülen veya yorumlanan kod türüdür. Sunucu Tarafı Komut Dosyası, herhangi bir ziyaretçi veya genel halk tarafından görüntülenemez veya erişilemez. Sunucu Tarafı Kodlama teknolojileri PHP, Zend Framework, ASP, ASP.NET, ColdFusion, Ruby on Rails, Perl ve Python’dır.
Eğilimler ve Popülerlik
Şirketlerin Web Uygulamaları oluşturma talepleri önemli ölçüde artmaktadır. Doğru şekilde planlanır ve oluşturulursa, web uygulamaları milyonlarca tüketiciye ve işletmeye erişim ve hizmet verebilir, tüketicilerden, işletmelerden ve reklamverenlerden önemli gelir elde eder ve kitle erişimine, popülerliğine, teknolojisine ve potansiyel büyümesine göre kolayca çözümler sunar.
Şirketlerin web yazılım geliştirme için birçok nedeni var. Şirketler kendi iç departmanlarını ve işlevlerini, operasyonlarını, satışlarını ve proje yönetimini kolaylaştırmak istiyor. Şirketler, geleneksel masaüstü uygulama platformundan web uygulama platformuna geçerek web tabanlı bir uygulamanın esnekliğinden ve çok yönlülüğünden yararlanmak istiyor. Şirketler, çevrimiçi olarak uygun hizmetler ve çözümler sunarak daha fazla müşteri kazanmak veya mevcut müşterilerine daha iyi hizmet vermek istiyor.
Web yazılım geliştirme için https://www.ajansio.com.tr/web-tasarim tıklayın.