Ekmeğinizi Evde Kendiniz Yapmanız İçin Nedenler

Zamane çocukları belki de hiç göremeyecek ama bir zamanlar un, su ve tuzdan başka hiç bir şeyin katılmadığı mis gibi kokan, tadına doyulmaz ekmekler vardı. Şehirleşme ve ithalat, artan nüfus ve fazla para kazanma hırsı ekmeğin tadını tuzunu kaçırdı. Bayatlamasın, çok hacimli olsun, şekilli olsun diye ekmek adı verilen (biz ona uçan ekmek diyoruz) içi boş, kof, içerisinde ne olduğunu bilemediğimiz bir gıdayı tüketiyoruz.

ekmek
ekmek

Katkı Maddeli Ekmeğin Kimyası

  • Enzimler E 300 Askorbik Asit
  • Bitkisel Yağlar Emülgatörler (E 471-E477 Mono- ve digliseritler ve formları)
  • E 281- E 282 Kalsiyum Propiyonat, E 262 Sodyum diasetat, E 260 Asetik asit, E 280 Propiyonik asit, E 200 Sorbik asit, E 202- E 283 Potasyum sorbat ve E 203 Kalsiyum sorbat, sirke
  • Şekerler (sakaroz, maltoz, früktoz, glikoz), E170 Kalsiyum karbonat, E332 Potasyum sitrat, E481 Sodyum sterol-2-laktilat, E422 Gliserol (gliserin)
  • Daha beyaz görünmesi için, E928 Benzoil Peroksit ve E924 Potasyum Bromat
  • E920 Sistain gibi ne olduğu belli olmayan katkı maddeleri.
ekmek yapımı
ekmek yapımı

Gerçek Ekmek Tüketmek!

İçerisinde kanserojen madde olduğu kanıtlanmış bu kadar çok kimyasal madde olduğunu bildikten sonra herhalde tüketmez, hele çocuklarınıza hiç vermezsiniz. ”İyi de, ekmekten de vazgeçemeyiz!” diyenler için en iyi çözüm evde kendi ekmeğinizi kendiniz yapmanız. Sanıldığı kadar zor da değil! Bir ekmek makinesi pratik bir şekilde ekmeğinizi hazırlıyor. İstediğiniz türde, istediğiniz kıvamda ve katkısız, ”gerçek ekmek” yemeyeli ne kadar zaman oldu?