Ağız Kokusuna Bilinen Pratik Çözüm Nasıl Olmalı?
Dişleriniz sağlıklı ve bakımlı, kontrollerini düzenli olarak yaptırıyorsanız. Yediklerinize içtiklerinize dikkat ediyor, karanfil, tarçın, maydanoz gibi besinleri sürekli tüketiyorsanız.
Tüm bu durumlara rağmen ağız kokusu devam ediyorsa, en basit yöntemi unutmuş olabilirsiniz
Su içmek, su içmek.
Yeteri kadar sıvı alamıyor ve bunun sonucunda tükürük miktarının azaldığına ve buna bağlı olarak ağız kokusu yaşanabileceğine dikkat çeken uzmanlar, günde en az iki litre su içerek bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini belirtiyorlar.

Kalabalık ortamlara çıkmak istemiyor, insanlar ile ikili münasebetlerde sürekli elinizi ağzınıza götürüyorsunuz. Oysa dişleriniz sağlıklı, geniz akıntısı, bademcik iltihabı gibi rahatsızlıklarınız yok fakat ağız kokusu ağır olan yiyecekleri artık çoktan bırakalı o kadar uzun zaman oldu ki, şimdi tatlarını bile hatırlamıyorsunuz. Bu durumda hayatınızı koca bir kâbusa çeviren ağız kokusunun nedeni ne olabilir?
İhtimal ki, sizin için sosyal soruna dönüşen bu problemden kurtulmada uygulayabileceğiniz en kolay yöntemi unutuyorsunuz! Konu ile ilgili olarak uzmanalar, günde iki buçuk litre su içerek ferah bir nefese kavuşmanın imkânı olduğunu belirttiler.
Diyetisyenler, yeteri kadar az sıvı alımı ile ağzı kokusu arasındaki bağlantıyı şöyle açıkladılar, gün içinde yeteri kadar besin tüketimi olmaması ve yetersiz sıvı alımı sebebi ile tükürük miktarının azalması. Bunun yanında tansiyon ve depresan ilaçları, kansızlık, boğaz enfeksiyonları, ateşli hastalıklar ve şeker hastalığı da de, tükürük üretiminin azalmasına sebep olabilir.

Tükürük üretiminin azalması sebebiyle, ağız temizliği için ihtiyaç olan sıvı yetersiz kalır. Bu durum da, ağız kokusunun ortaya çıkmasına neden olur. Birçok farklı nedenlerle azalan tükürük sıvısını tekrar artırmak için suyun çok önemli olduğunu belirten uzman hekimler, günde iki litre veya daha fazla suyun ağız sağlığını korumaya çok yardımcı olduğunu ifade ettiler.
Konuşmayı çok fazla etkileme durumu bulunuyor.
Tükürük salgısının yeteri kadar olmaması durumunda ağız kokusunun yanı sıra ağız kuruluğuna da meydana getirdiğini ifade eden uzman hekimler, bu durumun yutkunma, çiğneme ve konuşmayı doğrudan etkilediğini belirttiler. Uzmanalar, bu durumun etkilerden korunmak için yeterli sıvı almak gerekir. Yeteri kadar içilen su ağız kuruluğunu ortadan kaldırır, dokuları nemlendirir, yutmayı kolaylaştırır ve ağız temizliğine doğrudan yardımcı olur” diye konuştular.