Hamileliğin İlk Aylarında Nasıl Beslenilmeli?
Bebeklerin gelişim süreçleri anne karnında başlayarak, yaklaşık olarak 6 yaşlarına kadar devam eden zorlu bir süreçtir. Bu süreç boyunca ise annelerin karınlarındaki bebeklerinin gelecekleri için beslenme alışkanlıklarına özen göstermesi gereklidir.
Hamileliği 3 ayrı periyot halinde ele alırsak, en kritik olan süreç ilk 3 aylık süreçtir. Vücudun hormonlarının salgılanmasının arttığı ve midenin hassaslaştığı dönem bu ilk 3 aylık dönemdir.
Bu dönemlerde anne adaylarının beslenme şekli az miktarda sık yiyerek beslenmek olmalıdır. Uzun süre aç kalmak veya aşırı fazla porsiyonlar şeklinde yemek bebeğin ve annenin zarar görmesine yol açabilir.
Uzak Durulması Gereken Gıdalar Nelerdir?
Hamileliğin ilk aylarında su tüketiminin de arttırılması gereklidir. Günlük sıvı tüketiminin yaklaşık olarak 3 litre kadar sağlanması gereklidir. Mide bulantısı ve kokuya karşı hassasiyetten dolayı ise yağsız besinler tüketmeye alışmalısınız.
Haşlanmış patates, tuzsuz peynir ve leblebi gibi gıdaları az ve sık miktarda tüketerek beslenebilirsiniz.
Katkı maddesi içeren, salam, sosis gibi hazır paketlenmiş ürünlerden ise kesinlikle uzak durmalısınız. Sebze ve meyveleri ise taze olarak tüketmelisiniz.