40 Yaşından Sonra Hamile Kalmak için 5 İpucu
Yaşımızın ilerleyen dönemlerinde anne olmanın gerçeklerini inkâr edemiyoruz, ancak bilgili olmak, annelik yolunda ilk adımınızdır. Belki yolunuz diğerlerinden biraz daha zorlu olacak, belki çok şanslısınız. Her iki durumda da, sizi idealinize ulaştıracak bazı ipuçlarımız var.

1- Harika bir doktor bul
İyi bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı veya tüp bebek uzmanı bir üreme endokrinologu bulmalısınız. Doktorunuz ayrıca endişelerinize özen gösteren iyi bir dinleyici olmalı.
2- Mevcut sağlık sorunlarıyla anlaşın
Kronik bir hastalığınız olabilir; doğumsal anomalilere sebep olacak herhangi bir sağlık sorununuz varsa kontrol altında tutulması gerekebilir. Örneğin; kontrolsüz tiroit hastalığı, prematüre doğum, düşük doğum ağırlığı, hatta düşük veya ölü doğuma neden olabilir.

3- Alışkanlıklarını gözden geçir
Vücudunuzu bir bebek için hazırlamak bir kreş hazırlamak gibidir. Başkalarının bilgeliğini dinlemek, olası tehlikeleri ortadan kaldırmak ve mümkün olduğunca bu küçük insanı davet edeceğiniz vücudunuzun sağlıklı olması için yaşam şeklinizi düzenleyin.
4- Eşinizin sağlık durumunu teşvik edin
Gebelik sağlığı konusundaki tavsiyelerin çoğu kadın odaklı olsa da, hepimiz bebek yapmak için iki şey gerektiğini biliyoruz. Erkek doğurganlığı da kötü alışkanlıklar, ilaçlar gibi çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Örneğin, gastrointestinal konular için kullanılan bazı ilaçlar, sperm kalitesini ve üretimini bozabilir.
5- Donör yumurtaları düşünün
Çoğu kadın için 40 yaşından sonra gebe kalması, göründüğünden daha zorludur (40 yaşta yaklaşık % 10, 45 yaşında % 1’den az), fakat donör yumurta ile çok daha şanslı olursunuz. Donör yumurta ve sahipleri fikrine sıcak bakmayan sosyal damgalamaya rağmen, verici yumurta veya bir gebelik taşıyıcısı olmak isteyen birini bulabilirsiniz. Binlerce kişi var fakat çoğu kişi bunun hakkında konuşmaz.